Over Hellinga

Familiebedrijf Hellinga is specialistisch dienstverlener in de infra, recycling, groen en sloop.
Al meer dan 60 jaar zijn wij ervaren in het ondernemen. Daadkracht en vertrouwen zijn hierin altijd de basis.

Wij dragen dit uit door te doen wat we zeggen met vakmanschap en blijvend betrokken te zijn bij de visie van onze opdrachtgevers en partners. Doet doen we elke dag met plezier en hartstocht.

Door deze aanpak zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf dat midden in de samenleving staat met oog voor morgen. Hellinga werkt aan een circulaire groene wereld zonder reststromen. Door te slopen, recyclen, renoveren, meten, voorbereiden, plannen, uitvoeren en onderhouden. Bouwen wij aan een leefbare leefomgeving.

Hellinga houdt de regie van voorbereiding tot aan het einde van de opdracht. Ons streven is de opdrachtgever te ontzorgen. Dat betekent betrokkenheid bij onze opdrachtgevers en meedenken in de beste oplossing, want uiteindelijk is het resultaat dat telt. Opdrachtgevers waar wij onder meer voor werken zijn (semi)- overheden, bedrijven, verenigingen en particulieren. Hellinga is betrouwbare en vakkundige partner.

Visie
Een circulaire groene wereld zonder reststromen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Het familiebedrijf Hellinga zet zich in voor verschillende maatschappelijke (lokale) initiatieven. Wij zien deze betrokkenheid als onderdeel van duurzaam ondernemen. Wij doen graag iets terug voor de samenleving. Zo ondersteunt het bedrijf jaarlijks lokale projecten, evenementen, (sport)verenigingen door middel van materieel, donaties, reclame of advertenties. Het afgelopen jaar hebben wij ondermeer onze bus en chauffeurs beschikbaar gesteld aan fietsers die de actie Alp d’Huzes vanuit Steenwijk hebben gecoordineerd. Meer dan 40 fietsers en vrijwilligers zijn meegegaan om op hun eigen manier een bijdrage te leveren voor KWF Kankerbestrijding.

Ondersteunen goede doelen van medewerkers
Wij ondersteunen ook onze medewerkers als zij zich inzetten voor een goed doel. In de afgelopen jaren hebben medewerkers meegedaan met fietsen voor een kindertehuis in Ethiopië, het beklimmen van de Mount Vertoux voor KWF Kankerbestrijding. Dit jaar hebben wij een team geformuleerd en ons ingeschreven voor de Hollands Venetië fietstocht waarbij de opbrengst ten goede kwam aan een lokaal goed doel.